Vork en Mes

Saturday, June 16, 2007

Restaurantgroep Flo komt naar België

De Franse restaurantgroep Flo lanceert volgend jaar zijn ketens Hippopotamus, Bistro Romain en Tablapizza in België. De groep zegt voor zijn ketens actief naar Belgische locaties te zoeken. In buitenwijken en shoppingcentra zouden binnen twaalf tot achttien maanden pilootrestaurants worden opgezet. De Franse groep beheert al 86 Hippopotamus-restaurants en 38 vestigingen van Bistro Romain.


Flo is sinds vorig jaar ook de eigenaar van de Franse pizzarestaurants Tablapizza. De Franse groep is sinds 2005 grotendeels in handen van het Belgische GIB, de gemeenschappelijke dochtervennootschap van Ackermans & van Haaren en de Nationale Portefeuillemaatschappij. Dat zou meegespeeld kunnen hebben in een keuze voor een uitbreiding op de Belgische markt.


De Franse groep is na de overname van de vermaarde Brusselse brasserie 'Aux Armes de Bruxelles' op zoek naar nieuwe overnames in die niche. In Frankrijk is Flo in de branche een gevestigde naam met restaurants als La Coupole, Le Boeuf sur le Toit en Bofinger. In Frankrijk heeft Flo de tavernes van de Franse brouwer Kronenbourg overgenomen. De tavernes zijn bekend onder de naam 'Maître Kanter'.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home