Vork en Mes

Sunday, June 17, 2007

InBev opnieuw gelinkt aan Anheuser-Busch

Ten laatste eind volgend jaar is de fusie tussen de brouwerijgroepen InBev en Anheuser-Busch een realiteit. Een fusie is volgens het magazine Trends een logische evolutie. Er wordt op gewezen dat het Zuid-Afrikaanse SABMiller inmiddels InBev is voorbij gestoken en de grootste brouwer van de wereld is geworden. Alleen een fusie tussen InBev en het Amerikaanse Anheuser-Busch kan SABMiller volgens Trends counteren.


SABMiller nam vorig jaar het Zuid-Amerikaanse Bavaria over. Daarmee werd de Zuid-Afrikaanse brouwgroep meteen marktleider, ten nadele van het Belgisch-Braziliaanse InBev. Anheuser-Busch heeft bijna de helft van de Amerikaanse biermarkt in handen. Het meest waarschijnlijke scenario om SABMiller te counteren lijkt volgens Trends dan ook een fusie met Anheuser-Busch.


Begin deze maand doken er opnieuw fusiegeruchten de ronde over bierbrouwer InBev. Eerder dit jaar werd al gesproken over een eventueel samengaan met het Amerikaanse bierconcern Anheuser-Busch. Die naam valt nu opnieuw als mogelijke nieuwe partner. Door het samengaan van beide groepen zou een mega-biergroep ontstaan. Volgens analisten zou een fusie Anheuser-Busch helpen om zijn groei te versnellen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home