Vork en Mes

Sunday, June 10, 2007

Ecodieet omvat bier en varkensvlees

Fruitsap en wijn zijn slecht voor het milieu, in tegenstelling tot volle melk en varkensvlees. Dat zegt Ruth Fairchild, onderzoeker aan de universiteit van Cardiff. Fruitsap, wijn, kaas en chocolade vergen volgens de onderzoekster immers een erg intensief productieproces. Ook volle melk is beter dan magere, want het ontvetten vergt volgens Fairchild eveneens een druk productieproces.


Het is volgens Fairchild ook milieuvriendelijker om kop en varken te eten. “Die hebben een korte levenscyclus,” voert ze aan. “Bij paarden en koeien duurt het veel langer voor ze geslacht worden. Ze hebben ook meer voedsel nodig en produceren meer mest.” Vis moet men volgens de onderzoekster eveneens vermijden, aangezien rivieren en zeeën al zwaar overbevist worden.


Fairchild wijst erop dat haar menu niet ongezond is, ook al zitten er spek, bier en frisdrank bij de goede producten. Het menu dat zij naar voor schuif omvat naar eigen zeggen veel zuivel, groenten en fruit binnen. De onderzoekster stelt ook dat een consument van haar dieet zelfs een beetje zal afvallen. Volgens Fairchild zullen steeds meer bedrijven oog beginnen te krijgen voor het ecodieet, een menu dat goed is voor het milieu.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home