Vork en Mes

Saturday, May 19, 2007

Chocoladebedrijf Arco gered

De rechtbank van koophandel in Antwerpen heeft het licht op groen gezet voor de overname van het chocoladebedrijf Arco uit Aartselaar. De activiteiten van het bedrijf blijven behouden en ook de 27 personeelsleden kunnen aan de slag blijven. Begin februari raakte bekend dat de chocoladefabriek Arco, die de Arosa-pralines en de suikervrije merken Bel'Arte en Perlège produceert, in moeilijkheden verkeerde.


Het bedrijf kwam in problemen door een frauduleuze investering in Spanje van een aantal gewezen fusiepartners. Die gingen failliet, waardoor Arco ruim één miljoen euro moest betalen voor de bouw van een fabriek. Arco zag zich verplicht een gerechtelijk akkoord aan te vragen. In afwachting werkte het bedrijf een sanering uit, waarbij enkele kleinere randproducten zouden afgestoten worden.


Inmiddels is een overnemer gevonden. Verdere details over de identiteit van de kandidaat werden niet vrijgegeven. Wel staat vast dat de activiteiten van Arco uitgebreid zullen worden. Daarbij wordt onder meer gericht op fair-trade chocolade en biochocolade. Tevens wordt ook het suikervrije gamma verder verruimd. In september vorig jaar fuseerde Arco met chocolaterie Dirk Willems uit Antwerpen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home