Vork en Mes

Sunday, April 15, 2007

Univeg stapt niet in Amerikaanse Ready Pack

Het Belgische voedingsbedrijf Univeg stapt dan toch niet in de Amerikaanse groenteverwerker Ready Pack. Eerder dit jaar was er nochtans een intentieverklaring ondertekend voor een kapitaalintrede, maar uiteindelijk besloot Ready Pack in zee te gaan met het investeringsfonds Bayside Capital. Wel is het niet uitgesloten dat Univeg en Ready Pack in de toekomst op een andere manier zullen samenwerken.


Ready Pac zou nochtans een perfecte aanvulling hebben gevormd op de activiteiten van Univeg in de Verenigde Staten. De Belgische groep bezit er al Seald Sweet, een producent van citrusvruchten, en de bloemenkweker W.R. Vanderschoot of Virginia. Vanuit de plantages in Zuid-Afrika wordt ook geƫxporteerd naar de Verenigde Staten. Maar een afdeling met voorgesneden en voorverpakte groenten en bereide maaltijden ontbreekt er nog.


Ready Pac had die leemte kunnen invullen. Het Amerikaanse bedrijf levert onder meer aan cateraars, restaurantketens, supermarkten en groothandelaars. Ready Pack sluit echter niet uit dat op een andere manier samenwerking zal gezocht worden met Univeg. Daarbij wordt onder meer gewag gemaakt van joint ventures. Daarover is echter nog niets concreets. De onderhandelingen zouden volop aan de gang zijn.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home