Vork en Mes

Sunday, January 21, 2007

De zegen van tomaten, broccoli en knoflook

Een gecombineerd dieet van tomaten en broccoli beschermt mannen tegen prostaatkanker. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Universiteit van Illinois. Eerder was al bekend dat beide groenten afzonderlijk werkzaam zijn, maar dat effect wordt duidelijk vergroot als ze samen genuttigd worden. Het ideale effect wordt bereikt bij drie tot vijf consumpties per week.

Het dieet werd eerst uitgetest op ratten, die een inplanting kregen van prostaatkankercellen. De dieren kregen tomaten- en broccolipoeder toegediend. Rauwe brocolli zorgt er voor dat de ontwikkeling van prostaatkanker vertraagd wordt. Volgens de onderzoekers verminderen mannen het risico van prostaatkanker met veertig procent als ze ook regelmatig verse tomaten eten.

Ook knoflook krijgt grote medische voordelen toegemeten. In Groot-Brittannie is de consument nu massaal knoflook gaan inslaan, nadat het product in een BBC-programma werd opgehemeld als een handig middel om de geslachtsdrift te stimuleren. De BBC had bij zeven patienten met erectieproblemen vanwege te hoge cholesterol onderzocht of knoflook aan hun probleem kon verhelpen. Bij zes onder hen was er inderdaad verbetering te merken.

De Britse supermarktketen Asda zag zijn knoflook-verkoop onmiddellijk stijgen met 32 procent.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home