Vork en Mes

Monday, January 29, 2007

Britse jongeren grootste zoetebekken van Europa

Britse kinderen zijn de grootste zoetebekken van Europa. Dat blijkt uit een rapport van het onderzoeksbureau Datamonitor. Bovendien slaan de Britse kinderen ook vaker hun ontbijt over dan hun andere Europese leeftijdgenootjes. Daarmee hebben jongeren in Groot-Brittannie volgens de onderzoekers het slechtste dieet van heel Europa.


Volgens de onderzoekers besteden Britse kinderen tussen vijf en negen jaar per jaar 152 euro aan snoepgoed en nagenoeg evenveel aan frisdranken. In de leeftijdsgroep van tien tot dertien jaar stijgt dat tot 194 euro voor snoepgoed en 226 euro voor frisdranken. "Veel Britse ouders proberen het voedingspatroon van hun kinderen onder controle te houden, maar daar slagen ze duidelijk niet in," aldus Datamonitor.


Op het gebied van snoepgewoontes wordt de Britse jeugd gevolgd door hun leeftijdsgenoten uit Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italie. Bij frisdranken hebben ook Spaanse, Duitse, Italiaanse, Nederlandse en Franse jongeren een grote neiging tot overconsumptie.


De Britse jongeren zijn ook snel geneigd om na school snel een snack naar binnen te werken. "Dat heeft grotendeels te maken met het buitenshuis werk van beide ouders, waardoor de avondmaaltijd later wordt geserveerd en jongeren ondertussen met snacks hun honger proberen te stillen," aldus nog de onderzoekers. "Maar Britse jongeren slaan ook vaak ontbijt over."


In Groot-Brittannie slaan kinderen gemiddeld 90 keer per jaar hun ontbijt over. Daarna volgen Nederland met 60 gemiste ontbijten en Spanje met 55 ontbijtloze ochtenden. Daarna volgen Frankrijk, Duitsland, Zweden en Italie. De slechte eetgewoonten leiden volgens Datamonitor tot grotere gewichtsproblemen bij de jongeren. In Groot-Brittannie zou op dit ogenblik 32 procent van de jongeren met overgewicht te kampen hebben. Tegen 2011 zou dat opgelopen zijn tot 37 procent.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home