Vork en Mes

Saturday, November 26, 2005

Michelin kritisch voor Amsterdam


Culinair Amsterdam heeft van Michelin weinig goed nieuws gekregen. De restaurantsector van de Nederlandse hoofdstad heeft in de nieuwe Michelin-uitgave immers verscheidene sterren moeten inleveren. In totaal heeft Nederland echter liefst dertien nieuwe sterren gekregen, tegenover zes ingeleverde.

De Amsterdamse restaurants 'Sichuan Food' en 'Van Vlaanderen' verloren hun enige ster, terwijl 'La Rive' één van zijn twee sterren moest inleveren. Den Haag werpt zich daarentegen duidelijk op als een culinair centrum. Daar zijn er nu zes zaken met een ster. Dat zijn 'Calla's', 'Le Cirque', 'Paul van Waarden', 'Imko Binnerts', 'Savelberg' en 'Seinpost'. Deze laatste werd voor het eerst met een Michelin-ster bedacht.

Bij de dertien nieuwe Nederlandse sterzaken is er de terugkeer van 'Kaatje' in Blokzijl. Daarnaast zijn er ook in de regio Venlo nieuwe sterren voor Valuas (Venlo) en Aubergine (Tegelen). Het kleine Overveen telt inmiddels al drie sterren. 'De Bokkedoorns' was al eigenaar van twee sterren, maar daar komt nu 'Brouwerskolkje' bij met één ster.

Daarentegen moesten 'De Hoefslag' in Bosch en Duin, 'De Grië' op Terschelling, 'Le Sapiche' in Gulpen en 'Der Bloasbalg' in Wahlwiller hun ster weer inleveren.

Nederland heeft er echter ook weer een driesterrenzaak bij. Restaurant Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis schaart zich met de driesterren in het illustere gezelschap van 'Parkheuvel' in Rotterdam en 'De Librije' in Zwolle.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home