Vork en Mes

Thursday, February 05, 2009

Puur - Personal Cooking: Traditionele keuken met originele benadering

Het Antwerpse Zuid is al langer een trendy buurt, maar begint zich ook steeds meer als een culinair centrum te ontwikkelen met restaurants en koks die van de mainstream eettenten afwijken en een persoonlijke visie op het menu en de aanpak naar voor brengen. EƩn van de meest recente en tevens origineelste projecten daarbij is ongetwijfeld 'Puur - Personal Cooking' van kok-uitbater Steven De Smedt aan de Edward Pecherstraat, rechtover de tramhalte Pacificatiestraat van tramlijn acht, op een boogscheut van het Antwerpse Vlinderpaleis. Met een schitterende dagmenu, gebaseerd op een moderne visie op de traditionele keuken, tekent Steven de Antwerpse kok voor een ultieme avond restaurantgenot, met lekker en eenvoudig als basisingrediƫnten.Steven De Smedt toverde eigenhandig het gelijkvloers van een oude burgerswoning om tot een klein, maar bijzonder gezellig restaurant. Een uitgebreide menukaart is er niet, want de kok bepaalt wat er op tafel wordt geserveerd. "Maar ik heb wel altijd enkele alternatieven achter de hand voor mensen die voor sommige gangen liever een andere keuze maken," voegt Steven De Smedt daar aan toe. Bovendien is het menu dat de kok serveert steeds verrassend en origineel, wat het onbreken van de traditionele menukaart dubbel zo leuk maakt. Bovendien biedt de kok - tevens gespecialiseerd sommelier - bij de gangen een uitgebreide en uitgelezen keuze aan Franse kwaliteitswijnen aan. Wijnen uit andere regio's zijn er in 'Puur - Personal Cooking' niet te vinden, want Steven De Smedt - die zich tijdens zijn studies gespecialiseerd heeft in de Franse wijnen - wil met kennis van zaken serveren en praten.Steven De Smedt studeerde aan de kokscholen van Herk-de-Stad en Koksijde en werkte nadien als chef-kok in toonaangevende restaurants in onder meer Keerbergen en Bussel. "Maar ik heb altijd gedroomd van een eigen restaurant," motiveert de kok zijn keuze om 'Puur - Personal Cooking' te openen. "Daarbij wou ik echter geen betreden paden bewandelen, maar wel met een originele aanpak werken." Zijn nieuwe restaurant, waar plaats is voor veertien gasten, is een echt eenmansproject geworden. De kok staat daarbij ook constant midden tussen de gasten. "Daardoor heb ik persoonlijk contact met de gasten, iets wat ik in mijn vroegere restaurants toch wel miste en niet echt voldoening had in mijn eigen werk," benadrukt hij. "Hier heb ik het gevoel elke avond voor vrienden te koken."


Naast de uitstekende keuken, wordt de bezoeker ook getroffen door het schitterende fornuis dat hem bij het binnenkomen verwelkomt. Het is een fornuis met vier ovens, die elk op een verschillende temperatuur gehouden kunnen worden. Dat helpt de kok op een verbazend vlotte manier alle klanten tegelijkertijd hun verschillende gangen te serveren. Hoewel Steven De Smedt helemaal alleen voor de bereiding en de opdiening zorgt, volgen de verschillende gangen elkaar naadloos op. Om de veertien dagen verandert de kok het hele menu van het restaurant. Met die frequentie wil Steven De Smedt ook inspelen seizoensgebonden gerechten, want streekproducten hebben altijd al de voorliefde van de kok weggedragen.


Inmiddels heeft de aantrekkingskracht van het restaurant al talloze klanten weten te boeien, waardoor reserveren, hoewel niet noodzakelijk, toch aanbevolen wordt. Een menu kost 50 euro, waarvoor de gast niet alleen een culinair hoogstaande keuken krijgt voorgeschoteld, maar tevens van een ontspannen avondvullend restaurantgebeuren kan genieten. 'Puur - Personal Cooking' is niet voor een snelle hap elke week, maar wel voor een gezellig restaurantbezoek voor een leuke gelegenheid. Op zaterdag en zondag is 'Puur - Personal Cooking' gesloten, maar groepen kunnen er mits reservaties vooraf die dagen wel terecht. Op de middag serveert Steven De Smedt een lunch voor 30 euro. Daarnaast levert hij ook catering, zowel bereidingen in de eigen keuken als bij de klanten thuis. Voor de toekomst heeft de kok nog enkele nieuwe culinaire projecten op stapel staan.


Puur - Personal Cooking
Edward Pecherstraat 5
2000 Antwerpen
www.puurpersonalcooking.be
steven@puurpersonalcooking.be

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home