Vork en Mes

Monday, April 28, 2008

Honden krijgen binnenkort bio-brokjes

Aan het snelstijgend aantal broodjes- en biozaken in het straatbeeld te merken, is gezonde voeding in onze omgeving aan een stevige opmars bezig. Zelfs producenten en verkopers van dierenvoeding willen blijkbaar een graantje meepikken van die rage. Binnenkort kunnen voedingsbewuste baasjes hun honden trakteren op biobrokken met appeltjes of tomaten.

Dierenspeciaalzaak Tom&Co brengt binnenkort zijn BIOSCH-gamma op de markt waarmee het naar eigen zeggen "inspeelt op de behoeften aan gezonde, lekkere en vooral biologische voeding die er ook kan voor zorgen dat de hond niet meer allergisch reageert op zijn voedsel."

De voeding zou uitsluitend agrarische producten bevatten die voortkomen uit 100 procent biologische grondstoffen. Het vlees komt van bioboerderijen en bij de keuze van de graansoorten werd tarwe bewust achterwege gelaten omdat het een veel voorkomende oorzaak is van allerlei allergie├źn. Soja, geur- , kleur- en smaakstoffen worden eveneens eruit gelaten.

Het gamma zou onder andere producten bevatten waarin ingredi├źnten als wortelen, tomaten en visproducten zitten verwerkt. Ook voor groene honden breekt er dus weldra een nieuw tijdperk aan.(LA)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home