Vork en Mes

Monday, August 27, 2007

Vandemoortele neemt Gourmand Polen over

De Belgische voedingsproducent Vandemoortele neemt de Poolse diepvriesbakkerijbusiness Gourmand Polen over van de Groep Dossche. De overname moet Vandemoortele naar eigen zeggen een versnelde toegang bezorgen tot de Poolse markt. Na Tsjechië wordt Polen immers het tweede land in Centraal-Europa waar de Belgische voedingsproducent een stevige marktpositie wil opbouwen in diepvriesproducten.


Gourmand Polen realiseert een omzet van 3 miljoen euro met de productie en verkoop van diepvriesbakkerijproducten, waaronder brood, bladerdeeg, viennoiserie en snacks. De Vandemoortele Groep telt 19 productie-eenheden en 19 commerciële vestigingen in twaalf Europese landen. Groep Dossche, een agrovoedingsgroep in handen van de Belgische familie Dossche, is eveneens actief in twaalf landen.


Eerder maakte Vandemoortele bekend dit jaar meer dan 70 miljoen euro te investeren in de uitbreiding van zijn capaciteit en een verbetering van de efficiëntie. De investeringen werden gespreid over de drie hoofddivisies van het bedrijf. De afdeling sojaproducten, bekend van het merk Alpro, pompte 25 miljoen euro in zijn vestigingen in Wevelgem en het Nederlandse Landgraaf. De afdeling margarines en vetten geeft 15 miljoen uit aan uitbreiding in de fabrieken in Izegem en Barcelona.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home