Vork en Mes

Sunday, August 26, 2007

Restaurantbezoek wordt duurder

Prijsstijgingen op de menukaart zijn in veel restaurants onvermijdbaar, nadat de voorbije weken in België werd aangekondigd dat brood, zuivel, varkensvlees, kip, graan en pasta duurder worden. Dat meldt Yvan Roque, voorzitter van de Federatie Horeca Brussel. De horeca heeft er volgens hem alles aan gedaan om prijsstijgingen op de menukaarten tegen te gaan, maar zou die niet langer kunnen vermijden.


Eerder liet Ivo Mechels van Test-Aankoop verstaan dat de agrarische sector niet meteen moet vrezen voor een negatief imago als gevolg van de prijsstijgingen. Mensen hebben er volgens hem begrip voor dat onder meer door slechtere oogsten de prijzen stijgen. “We hebben allemaal aan den lijve ondervonden wat een rotzomer we meemaken, dus schrikken we er niet zo van als uitgelegd wordt dat prijzen gaan stijgen,” aldus Mechels.


Ivo Mechels zegt wel dat dit verhaal op een open, eerlijke en correcte manier verteld moet worden. Een meevaller is dat de koopkracht van de Belgische gezinnen dit jaar ondanks de stijgende voedselprijzen met 1,5 tot 2 procent zou toenemen. Dat voorspelt althans het Federaal Planbureau. Volgens de overheidsdenktank moeten de recente stijgingen van sommige voedingsprijzen dus niet gedramatiseerd worden.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home