Vork en Mes

Wednesday, August 22, 2007

Pinguin realiseert opnieuw Britse overname

Het West-Vlaamse voedingsconcern Pinguin neemt de diepvriesgroenten-activiteit over van het Britse Christian Salvesen PLC, een afdeling van Christian Salvesen Foods. Met de overname is een bedrag gemoeid van ongeveer 25,2 miljoen euro. De overname zou tegen midden volgende maand afgerond moeten worden, maar moet nog wel door de Britse autoriteiten worden goedgekeurd.


De overname betreft de groenteverwerking, verpakking en opslag in een aantal vestigingen in het graafschap Lincolnshire. Christian Salvesen blijft eigenaar van de grond en de gebouwen, die echter voor zes jaar rentevrij aan Pinguin worden geleased. Pinguin heeft wel een optie verworven om de site in Bourne binnen de twee jaar over te nemen voor een bedrag van 4 miljoen pond.


Christian Salvesen behoudt zijn vestigingen in Grimsby, Hull en Lowestoft, waar contractverwerking- en opslagdiensten worden aangeboden. De overname is de derde acquisitie die Pinguin in Groot-Brittanniƫ afsluit. Met deze derde overname heeft Pinguin naar eigen zeggen de vereiste kritische massa bereikt om efficiƫnt te kunnen werken en de investeringen in de modernisering van de Britse productie rendabel te maken.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home