Vork en Mes

Saturday, August 25, 2007

Nederlandse overname voor Belgabroed

De broeierij Belgabroed uit Merksplas neemt zijn Nederlandse concurrent Van Hulst uit Veldhoven over. De nieuwe partners wijzen erop dat in de hele productiekolom van braadkippen een schaalvergroting plaats vindt. Het samengaan moet de klanten op een goede manier en tegen een concurrerende kostprijs van eendagskuikens kunnen voorzien. Directeur Ruud van Hulst blijft nog een jaar in dienst van Belgabroed om de overname te begeleiden.


Belgabroed heeft ruim vijftig klanten in Nederland en zet daar momenteel al 400.000 eendagskuikens per week af. Door de overname van Van Hulst kan Belgabroed ook aan risicospreiding doen. Bij een grenssluiting als gevolg van een uitbraak van een besmettelijke dierziekte, kunnen de Nederlandse klanten van Belgabroed voortaan vanuit Veldhoven bevoorraad worden.


Belgabroed en Van Hulst hebben samen een broedcapaciteit van 2,5 miljoen eendagskuikens per week. Ruud van Hulst van de gelijknamige broederij vindt zijn bedrijf echter te klein voor een goede toekomst. In de hele pluimveevleeskolom heeft volgens hem een schaalvergroting plaats. Daarom moet Van Hulst naar eigen zeggen samengaan met een andere partij om de klanten op een goede manier tegen een concurrerende kostprijs van eendagskuikens te kunnen voorzien.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home