Vork en Mes

Wednesday, August 15, 2007

Miko ziet grote groei in kunststofverpakkingen

De koffieservice- en kunststofverpakkingsspecialist Miko behaalde over de eerste zes maanden van dit jaar een omzet van 53,61 miljoen euro. Dit is een stijging met ruim 15 procent in vergelijking met het jaar voordien. Ongeveer 74 procent van de omzet is gerealiseerd in het buitenland. Vooral de omzet van de kunststofverpakkingen kende een sterke groei.


De koffieserviceactiviteiten namen 52 procent van de groepsomzet voor hun rekening, de overige 48 procent was voor rekening van de kunststofafdeling. De omzet van de koffieserviceafdeling nam toe met 9 procent ten opzichte van het eerste semester van vorig jaar. Deze stijging is naar eigen zeggen enerzijds te danken aan interne groei, maar anderzijds ook aan de vorig jaar gerealiseerde overnames van het Duitse Leo Coffee en het Britse Collingwoods Coffee & Tea.


De omzet van kunststofverpakkingen kende volgens Miko een spectaculaire stijging met 21 procent ten opzichte van het eerste halfjaar van vorig jaar. “De aanzienlijke groeicijfers van zowel de Belgische als de Poolse vestiging zijn het resultaat van de investeringen voor nieuwe projecten die vorig jaar werden gedaan en die nu op kruisnelheid komen,” aldus het Turnhoutse bedrijf.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home