Vork en Mes

Thursday, August 02, 2007

Heineken verwacht meer winst

De Nederlandse bierbrouwer Heineken heeft zijn winstverwachting voor het hele jaar verdubbeld. Heineken heeft het daarbij over een organische winstgroei van twintig tot vijfentwintig procent, terwijl oorspronkelijk rekening werd gehouden met een groei van tien tot dertien procent. Als reden voert de Nederlandse brouwer de goede verkoop in markten als Rusland en Polen aan.


Volgens Heineken groeiden de Poolse en Russische merken nog sneller dan de twaalf procent vooruitgang in de hele regio Centraal- en Oost-Europa. Ook in Zuidoost-Azië en Afrika werden flinke verkoopstijgingen opgetekend in de eerste zes maanden. Het succes in die regio’s compenseert de moeilijkheden van Heineken in West-Europa en Noord-Amerika meer dan ruimschoots. Heineken is actief in 170 verschillende landen.


De Nederlandse biergroep is op de Belgische markt ook bekend als de eigenaar van Affligem. Heineken is echter niet de enige grote biergroep die volop investeert en uitbreidt in nieuwe bierlanden. Ook het Leuvense InBev (Stella Artois, Jupiler), Carlsberg (Carlsberg, Tuborg) en Scottish & Newcastle (Maes, Kronenbourg) halen steeds meer van hun omzet in opkomende markten.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home