Vork en Mes

Saturday, August 18, 2007

Groupe Flo streeft naar 10 procent groei

De Franse restaurantuitbater Groupe Flo, een gemeenschappelijke dochter van de Belgische investeringsmaatschappijen Ackermans & van Haaren en de Nationale Portefeuille Maatschappij, verwacht zijn omzet dit jaar met meer dan 10 procent te kunnen opdrijven. Die omzetgroei zal vooral gestimuleerd worden door de overname van de brasseries Maître Kanter en het restaurant ‘Aux Armes de Bruxelles’.


In de eerste zes maanden van het jaar boekte Groupe Flo een omzet van 183 miljoen euro. Dat is een stijging met 9,7 procent. Bij de brasserie-activteiten werd de positieve impact van het mooie weer in april gedeeltelijk tenietgedaan door de minder voordelige kalendereffecten tijdens de maand mei. Op vergelijkbare basis - zonder uitzonderlijke invloeden – groeide de omzet tijdens de eerste jaarhelft met 2,2 procent.


Sinds 1921, toen Calixte Veulemans in de Beenhouwersstraat een taverne overnam, hebben drie generaties van zijn familie ‘Aux Armes de Bruxelles’ uitgebouwd tot één van de beroemdste brasserieën van Brussel. Maar begin dit jaar liep de Veulemans-dynastie ten einde. De vier kinderen van Calixte en Anne-Marie Veulemans besloten in te gaan op een overnamebod van de Groupe Flo.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home