Vork en Mes

Tuesday, August 28, 2007

Frank Fol geeft gezond kookboek uit

Begin september verschijnt het kookboek ‘Snoep-Goed’ voor kinderen en tieners van Frank Fol. Daarin brengt hij verrassende recepten op basis van vooral groenten, fruit en kruiden. Verder is zijn gezonde snack 'SmaakBom' vanaf dit najaar te koop op grote schaal. Ook blijft hij ijveren voor schoolmaaltijden met méér groenten en fruit, eventueel gefinancierd door de overheid.


De SmaakBom wordt in grote volumes geproduceerd door het bedrijf Univeg in Sint-Katelijne-Waver en zal voor één euro te koop zijn in onder meer Delhaize, in de vestigingen van Ikea en in Plopsaland. De SmaakBom is een potje met 75 gram half gegaarde groentesnippers of rauwe fruitsnippers zonder vetstoffen, suiker of additieven en met 25 gram Legumaise. Dat laatste is het alternatief voor mayonaise dat Frank Fol creëerde op basis verse groenten en koolzaadolie.


Frank Fol zegt dat men moet ophouden te zeuren dat kinderen te veel fast food en ongezonde tussendoortjes eten. Volgens hem moet er vooral voor gezorgd worden dat er overal voldoende lekkere alternatieven te vinden zijn, zoals in automaten en op plaatsen waar jongeren komen, dus ook in pretparken en bioscopen. In een bioskoop is volgens hem nauwelijks een gezonde knabbel te vinden.


Onlangs hield Fol nog een pleidooi om de prijzen van schoolmaaltijden te verhogen. In dat geval kunnen de cateraars volgens hem meer verse groenten en fruit gaan gebruiken. Die prijsverhoging hoeft voor hem niet noodzakelijk door de ouders betaald te worden. De federale en regionale overheid zouden volgens Fol samen de subsidies voor schoolmaaltijden kunnen verhogen onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat het aandeel verse groenten en fruit stijgt.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home