Vork en Mes

Thursday, August 16, 2007

Consument moet vruchtenzaden bijhouden

De consument moet de zaadjes uit zijn meloenen, watermeloenen, papaja's en avocado’s halen en drogen. Dat zegt de Gentse professor Willem Van Cotthem. Hij vraagt dat de verbruikers de gedroogde zaadjes naar hem opsturen. Hij wil de zaden eigenhandig naar vluchtelingenkampen in Algerije brengen. Daar zijn dergelijke zaadjes voor veel mensen immers onbetaalbaar.


Professor Van Cotthem werkt op dit ogenblik aan een project van Unicef waarbij in de vluchtelingenkampen van de Sahrawis in de Sahara in Zuidwest-Algerije familietuintjes worden opgezet. Tijdens de winter kweken de mensen daar groenten, maar tijdens de hete zomers is groenten kweken uitgesloten en moeten ze fruit kunnen laten groeien. Er zijn immers vruchtensoorten die perfect gedijen in Zuidwest-Algerije.


Volgens Van Cotthem zal 75 tot 90 procent van de gerecupereerde zaden ook daadwerkelijk kiemen. Willem Van Cotthem was de voorbije jaren zeven keer in Zuidwest-Algerije. Vanaf zijn volgende bezoek wil hij voor de families in de vluchtelingenkampen zaden meebrengen. Voor die mensen zijn die zaden onbetaalbaar. Het hele project is volgens Van Cotthem gewoon een kwestie van solidariteit.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home