Vork en Mes

Tuesday, August 21, 2007

Co.Br.Ha. wint geschil tegen overheid

Co.Br.Ha, de vennootschap boven de brouwerij Haacht, heeft een rechtszaak tegen de Belgische overheid gewonnen. Daardoor zal de vennootschap zijn resultaten in de tweede helft van dit jaar met 900.000 euro zien verhogen. De overheid had Co.Br.Ha in 1988 een aanvullende aanslag van 1,5 miljoen euro doen betalen. De brouwerijgroep raamt dat de volledige terugbetaling 1,76 miljoen euro zal bedragen.


Volgens de Bijzondere Belastinginspectie mocht Co.Br.Ha immers een reeks afwaarderingen op participaties niet aftrekken van zijn belastingen. De biergroep tekende echter bezwaar aan. Dat bezwaarschrift werd in 1993 afgewezen, maar Co.Br.Ha ging in beroep. Eerder dit jaar besliste het hof van beroep dat de bijkomende fiscale aanslag grotendeels onterecht was. De overheid kon tegen die beslissing nog in cassatie gaan.


Co.Br.Ha heeft nu echter gemeld dat de overheid geen gebruik zal maken van die cassatiemogelijkheid gaat tegen het oordeel van het hof van beroep en dat het de onterecht betaalde belastingen terug zal krijgen. De Belgische staat moet Co.Br.Ha ongeveer 1,3 miljoen euro aan vennootschapsbelasting terugstorten, aangevuld met intresten. De brouwerijgroep schat de volledige terugbetaling op 1,76 miljoen euro, wat de nettowinst in het tweede semester van dit jaar met 900.000 euro zou opkrikken.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home