Vork en Mes

Friday, August 17, 2007

Buitenlandse interesse voor Impextraco

Enkele grote multinationals uit de sector van de veevoederadditieven hebben hun interesse geuit voor Impextraco, het bedrijf van de broers Marc en Yves Vanden Avenne. Impextraco zegt alle opties te bestuderen, inclusief joint-ventures. De groep is gespecialiseerd in de productie en de distributie van micro-ingrediënten zoals vitamines, mineralen en aminozuren en zijn thuisbasis in Heist-op-den-Berg.


De broers Vanden Avenne kochten het bedrijf in 1987, toen het nog een distributeur was van micro-ingrediënten voor de veevoedersector en zogenaamde premixers. Impextraco biedt nu echter een volledig gamma additieven voor de sector, waarvan het een stuk zelf produceert. Essentieel is dat het volledige pakket onder eigen merknamen wordt vervaardigd en dat de producten geregistreerd zijn.


De productie van micro-ingrediënten wordt gedomineerd door multinationals zoals DSM, BASF en Adisseo. Verschillende andere grote producenten hebben maar een gedeeltelijk aanbod en kunnen door de hoge mate van consolidatie in de sector niet zomaar hun productenaanbod verruimen. Impextraco, een onafhankelijke speler die verkoopt in zeventig landen, wekt interesse vanuit dergelijke groepen op.


Het Braziliaanse zusterbedrijf van Impextraco, dat naast veevoederadditieven ook andere grondstoffen voor de agrosector in Brazilië verkoopt en goed is voor circa 25 miljoen euro omzet, blijft buiten het onderzoek.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home