Vork en Mes

Wednesday, July 11, 2007

Lutosa in handen van Pinguin

Pinguin, een Belgische specialist in vriesverse groenten en groentenbereidingen, neemt de producent van diepvriesaardappelen Lutosa over. Het bedrijf bereikte een akkoord voor de overname van alle aandelen van de Lutosa Groep. Met die transactie is een bedrag gemoeid van 175 miljoen euro De fusiegroep wordt een speler met een omzet van 400 miljoen euro omzet. Pinguin ziet in Lutosa heel wat complementaire mogelijkheden.


Het Oost-Vlaamse Lutosa is een van de grootste spelers in de aardappelenindustrie. Door de overname zet Pinguin naar eigen zeggen een grote stap vooruit door haar assortiment te verruimen met diepvriesaardappelproducten. De competenties van Lutosa op vlak van agro, productie, technologie, onderzoek en ontwikkeling en het uitgebreid commercieel netwerk zullen Pinguin naar eigen zeggen verder kunnen versterken.


Pinguin wil door de complementariteit van de producten van Lutosa en van Pinguin, de verdere expansie van Pinguin verzekeren om samen een hoofdrolspeler te worden in de diepvriessector. Tussen Pinguin en Lutosa is heel wat synergie mogelijk, zoals het begeleiden van de landbouwers in hun teelt. Op dezelfde grond kunnen maar om de vier jaar aardappelen gekweekt worden. In de andere jaren kunnen dat Pinguin-groenten zijn.


De klanten van beide groepen zijn vaak dezelfde, zodat de koelwagens kunnen volgestouwd worden met producten van beide bedrijven. Operationeel blijven de twee bedrijven onafhankelijk, want ze hebben te maken met twee aparte productieprocessen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home