Vork en Mes

Monday, July 09, 2007

Belg eet nog vaak thuis

Belgen koken nog zeer veel zelf en eten vaak thuis. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing naar de voedingsconsumptie. Uit het onderzoek blijkt dat 99 procent van de respondenten de dag voor de ondervraging thuis iets heeft gegeten, tegenover 29 procent die buitenhuis iets gegeten heeft. Dertien procent maakte de dag voor de enquête gebruik van een afhaalmaaltijd.


In totaal lag het aandeel thuisverbruik op 86 procent, tegenover 10 procent buitenhuis en 4 procent voor afhaalmaaltijden. Wat betreft buitenhuis eten doen Belgen dat even vaak op restaurant als op het werk (32 procent). Elf procent at de dag voor de enquête in een sportkantine en drie procent in een frietkraam. Wat betreft afhaalmaaltijden doen restaurants en snackbars (31 procent) het veel beter dan de automaten (19 procent). Vijf procent haalde zijn maaltijd de dag voor het onderzoek uit in een fastfoodrestaurant.


Uit het onderzoek blijkt dat aardappelen en aardappelproducten in de periode januari-april veel meer in de smaak vielen bij Belgen dan pasta. Meer dan 60 procent heeft de dag voor de enquête aardappelen gegeten en slechts twintig procent pasta. Drank en broodmaaltijden scoren het best bij de Belgen, met respectievelijk 97 procent en 92 procent. Daarnaast at of dronk 28 procent de dag voor de enquête een biopprocut.


Vlees is nog steeds populairder dan vis. De dag voor de enquête at 66 procent van de ondervraagden vers vlees en maar 13 procent verse vis. Groenten doen het met 65 procent bijna even goed als vlees.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home