Vork en Mes

Saturday, February 24, 2007

Vrouwen gooien gemakkelijker eten weg

Een Belgisch gezin gooit per maand gemiddeld acht kilogram voedsel weg. Dat blijkt uit een onderzoek van het Brussels Instituut voor Milieubeheer. Dat weggegooid voedsel kost een gezin 330 euro per jaar. Volgens de onderzoekers wordt gemiddeld
één op de vijf potjes yoghurt, een vijfde van alle charcuterie en één op de tien sneetjes kaas weggegooid.

Er zijn verschillende redenen om het voedsel in de vuilnisbak te gooien. Soms is de vervaldatum verstreken, maar soms vindt de consument dat het voedsel er niet meer zo fris uitziet. Ook blijken in de keuken dikwijls te grote hoeveelheden gekookt te zijn. Met het weggegooid voedsel zouden 30.000 mensen een jaar lang drie maaltijden per dag kunnen gebruiken.

Vooral na de nieuwjaarsperiode en na de grote vakantie blijkt opvallend veel voedsel weggegooid te worden. Charcuterie wordt door vier op de tien gezinnen geregeld weggegooid. Zo blijkt twintig procent van salami, paté en hesp in de vuilnisbak te belanden. Daarnaast blijkt dat vrouwen gemakkelijker eten weggooien dan mannen. Drie kwart van de ondervraagden vond van zichzelf dat ze weinig of niets weggooiden.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home