Vork en Mes

Friday, December 16, 2005

Consument wil ecologisch visproduct


Meer dan tachtig procent van de consument wil milieuvriendelijke visproducten. Dat blijkt uit een onderzoek van de Seafood Choices Alliance. Gesteld wordt dat het dan ook bijzonder belangrijk wordt dat eco-vriendelijke visproducten voorzien worden van duidelijke aanduidingen over hun herkomst. Garanties daarover worden door het publiek immers van groter belang geacht dan de prijs.

Het onderzoek had plaats in Groot-Brittanniƫ, Duitsland en Spanje. De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat veertig procent van de consumenten vijf tot tien procent extra wil betalen voor zeeproducten die duidelijk eco-vriendelijk zijn. Ook de industrie stelt dat men meer informatie wil over de aankoopmogelijkheden van duurzame visproducten.

De Seafood Choices Organisation is een non-profit organisatie die gericht is op de bescherming van het oceaanmilieu. "Het publiek en de industrie spelen dan ook een belangrijke rol in de bescherming van de oceanen," aldus de organisatie. "Door hun keuzes bepalen ze immers welk soort producten er op tafel komt." Producenten en distributeurs die zich niet op duurzame producten richten, dreigen volgens Greenpeace dan ook in hun eigen vingers te snijden.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home