Vork en Mes

Thursday, December 08, 2005

Bocuse houdt van Vlaamse garnalen


In Oostduinkerke werd de Franse chef-kok Paul Bocuse geïntroduceerd in de Orde van de Paardenvisser. Paul Bocuse (80), grondlegger van de Nouvelle Cuisine, is vanaf nu Ridder in de Orde van de Paardenvisser. De nieuwe ridder had na de plechtigheid bijzonder veel lof voor de uitzonderlijke kwaliteit van de Oostduinkerkse garnalen.

De Orde is een culinaire en toeristische vereniging die de paardenvissers en garnalen promoot. Het was Pierre Wynants, kok van 'Comme Chez Soi' in Brussel, die Bocuse overhaalde om toe te treden tot de Orde van de Paardenvisser. Wynants is zelf al sind 1976 lid van de vereniging. Bocuse had bijzondere waardering voor de Oostduinkerkse garnalen die een paardenvisser even voordien uit de zee had gevist.

Bocuse stelde dat de grijze garnalen voor Oostduinkerke zijn wat de escargots zijn voor de Fransen. Hij had het daarbij over een ware delicatesse. Aan het ridderschap zitten geen verplichtingen, maar de Franse meesterkok wordt voortaan wel op de activiteiten van de Orde van de Paardenvisser uitgenodigd.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home